TEA szám

ÁEEK adattár
Tételes Egészségügyi Adatok
Az ÁEEK adattárának tételes részében egy olyan adatbázisból kérdezhet le statisztikai adatokat, amelyeket a közfinanszírozású egészségügyi szolgáltatók jogszabályi előírás alapján jelentenek. Ezeknek az adatoknak az elsődleges gyűjtését és feldolgozását az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) végzi. Az adatokat az OEP a 76/2004 sz. ESZCSM rendelet alapján, személyazonosításra alkalmatlan módon adja át az ÁEEK-nak.

Adattárunk fejlesztés alatt áll, és egyelőre az éles próbaüzem szakaszánál tartunk, hiszen az OEP is csak szakaszoltan tudja teljesíteni adatátadási kötelezettségét. Munkatársaink mindent elkövetnek azért, hogy felhasználóink már ebben a szakaszban is elégedettek legyenek, azonban az esetleges zavarok miatt elnézést kérünk. Kérjük azt is, hogy a kapott adatokat körültekintően - esetleg más adatforrásokkal összehasonlítva használják fel, és jelezzenek nekünk vissza minden esetleges problémát.

A baloldalon található struktúrában választhat finanszírozási kasszát. Ebben az esetben a finanszírozási kasszához létrehozott indikátorok rövid, összefoglaló leírását olvashatja el.

Az adattár használata technikai okból - a felhasználók kényelme és biztonsága érdekében - regisztrációhoz kötött. A regisztráció díjtalan, és nem kötelező személyes adatok közlése. Csupán egy érvényes e-mail cím szükséges, ahová belépési jelszavát és az elkészült lekérdezésekről szóló értesítést küldjük. (Erre azért van szükség, mert a bonyolult lekérdezések elkészítése időigényes) A jelszó az első belépés után megváltoztatható. Regisztráció előtt kérjük, olvassa el az Adatvédelmi Nyilatkozatot, és a Felhasználási Szabályzatot.

Regisztráció és sikeres belépés után választhat egy ellátási típust (ami megfelel az OEP egy finanszírozási kasszájának), majd ennek kiválasztása után az adott ellátásra jellemző indikátort. (Az ellátási típusok és indikátorok száma folyamatosan bővül) Ezután egy táblázat típust kell kiválasztani, amelyben megadhatja, hogy az ellátás mely jellemzői kerüljenek a táblázat vízszintes illetve függőleges tengelyére. Ezen felül szűrési feltételek adhatók meg.

A lekérdezés összeállítása után vagy azonnal előáll a kért táblázat, vagy - ha ez hosszabb időt vesz igénybe - Ön megkapja a lekérdezés azonosítóját, az úgynevezett TEA számot. Ilyenkor a regisztráció során megadott e-mail címre értesítést küldünk, mihelyst a lekérdezés elkészült. Ha Ön nincs éppen e-mail fiókja közelében, de Internet kapcsolattal rendelkezik, akkor a kapott TEA-szám segítségével - általában 10-15 perc múlva lekérheti az eredményt. Ha a TEA-számot elfelejti, akkor lehetősége van ugyancsak 10-15 perc múlva pontosan ugyanazt a lekérdezést megismételni. Ha közben a táblázat elkészült, akkor azonnal megkapja az eredményt.

Minden elkészült táblázat további felhasználásra alkalmas módon, többféle formátumban letölthető. A letöltött adatok a Felhasználási Szabályzatnak megfelelően használhatók illetve publikálhatók.